Skip to main content

REGAN Vest

NYHED 2025. Oplev Danmarks hemmelige Koldkrigsbunker REGAN Vest.

Tá med på denne unikke busrejse inkl. overnatning på 4* Hotel med halvpension:
 

Hermed tilbydes en unik chance for at opleve en fascinerende busrejse til Danmarks hemmelige Koldkrigsbunker REGAN Vest.

REGAN Vest er et meget eftertragtet rejsemål, der giver besøgende et spændende indblik i Danmarks historie under Den Kolde Krig. Beliggende i Rold Skov nær Rebild, er denne tophemmelige bunker nu åbnet for offentligheden og tilbyder en uforglemmelig oplevelse.

Bunkeren REGAN Vest ligger skjult 60 meter under en kridtbakke og blev opført i al hemmelighed i 1960’erne med det formål at huse regeringen, embedsmænd samt den siddende regent i tilfælde af en atomkrig. Bunkeren står uberørt – fuldt møbleret med alt originalt interiør intakt. På toppen af bakken kan publikum vandre ad stier oven over bunkeranlægget og på den måde få en fornemmelse af anlæggets størrelse.

Indgangen til bunkeren er skjult af en gul murstensvilla. Her boede maskinmesteren, der havde det daglige tilsyn med bunkeren. Villaen er indrettet, som den kunne have set ud i 1980, og her kan publikum gå på opdagelse i familiens hjem og opleve hverdagen under den kolde krig.

Foruden bunker og maskinmesterbolig består Koldkrigsmuseet REGAN Vest af en velkomst- og udstillingsbygning med café og udstillinger, der fortæller om Danmark under den kolde krig. I 2023 modtog velkomstbygningen prisen for Årets Byggeri.

Husk at book din rejse i god tid - fakta fra REGAN Vest:

Selvom REGAN Vest har en kapacitet på omkring 64.000 gæster om året, så bliver billetterne revet væk i løbet af meget kort tid og fx var stortset alt udsolgt i resten af 2024 allerede i maj måned 2024.

Historisk Rejsemål som nemt kan nåes med bus

REGAN Vest, også kendt som Regeringsanlæg Vestdanmark, blev bygget i 1960'erne som en nødbunker for den danske regering i tilfælde af atomkrig. Dette underjordiske anlæg er en bemærkelsesværdig del af Danmarks forsvarshistorie og giver et sjældent indblik i livet under Den Kolde Krig.

Fascinerende og guided rundvisninger

Tag på en guidet rundtur gennem bunkeren og oplev de autentiske faciliteter, inklusive kommandorum, soveområder og tekniske installationer. Vores erfarne guider deler spændende historier og fakta, der bringer bunkeren til live.

Udstillinger og Læring

REGAN Vest huser også udstillinger, der fortæller om Danmarks beredskab under Den Kolde Krig. Interaktive displays og historiske artefakter giver en dybere forståelse af periodens politiske spændinger og dagligdagen for dem, der arbejdede i bunkeren.

En Oplevelse for Hele Familien

REGAN Vest er et fascinerende og lærerigt rejsemål for både voksne og børn. Det giver en unik mulighed for at lære om Danmarks historie på en engagerende og interaktiv måde.

Rundvisning i bunkeren

Oplev REGAN Vest og træd tilbage i tiden til en periode præget af global usikkerhed og hemmelige foranstaltninger. Besøg denne bemærkelsesværdige bunker og få et indblik i en verden, der hidtil har været skjult for offentligheden.

Oplevelsen af Koldkrigsbunkeren REGAN Vest

Ingen forlader REGAN Vest uden at være dybt berørt. At træde ind i bunkeren er som at træde direkte ind i den kolde krigs æra. Overalt mærkes tidens frygt for en altødelæggende atomkrig, og den kryber langsomt ind under huden. Samtidig er REGAN Vest en autentisk tidslomme, der fører besøgende tilbage til 1960’ernes ikoniske design og farver.

På den halvanden time lange rundvisning besøger du alle anlæggets vigtigste rum og funktioner. Stemningen er sat fra det øjeblik, du træder ind i den særprægede, ribbede indgangstunnel, som er designet som en del af atombeskyttelsen. Alvoren understreges yderligere, når du 60 meter under jorden når krydspunktet med slusen, de tonstunge trykdøre og dieselgeneratorerne, der skulle sikre strømforsyningen.

Herefter fortsætter turen ind i det sikrede anlæg. Efter et besøg ved den indre vagt, stopper vi ved udenrigsministeriets møderum, hvor vi fortæller om stedets bemanding. Blandt de personer, der skulle opholde sig i REGAN Vest, var teknisk personale, der skulle sikre anlæggets drift og regeringens daglige funktion. Deres opgaver bliver tydelige, når vi passerer kommunikationsafdelingen og lægevagten.

Det politiske arbejde er i fokus, når vi bevæger os gennem forsvarsministeriets gang og ind i regeringens situationsrum. Her fortæller vi om planerne for at redde landet under en krig, om trusselsscenarierne og om, hvorfor REGAN Vest blev valgt som demokratiets sidste bastion. Næste stop er regentens rum, hvor vi diskuterer regentens rolle ved en indflytning.

Tilbage i centralgangen viser vi ringenes særlige atomsikrede hulrumskonstruktion, inden vi fortsætter til luftindtaget og ventilationen. Her sætter vi fokus på REGAN Vests evne til at rense luften for krigsgasser og radioaktivitet, samt indsugningsskakternes funktion som nødudgange.

Rundvisningens sidste del handler om hverdagen og de daglige gøremål. Vi ser på soverummene og ”den varme sengs princip”, køkkenet, maden og lagrene, samt mulighederne for at slappe af i dagligstuen, se TV, spille spil eller læse en bog. Turen afsluttes i cafeteriaet, hvor anlæggets beboere kunne nyde deres måltider med udsigt til en smuk forårsskov og lyden af fuglesang – begge dele skabt af vægtapeter og kassettebånd.

Se KØREPLAN samt DAGSPROGRAM nedenfor:

Søg rejse

Køreplan

KØREPLAN / STOPPESTED
Afgang
Hjemkomst
Ingerslevsgade nær DGI byen/hovedbanegården
09.00
22.25
Ølby Station, Sdr. centervej
09.40
21.45
Ringsted, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
10.15
21.15
Slagelse, Trafikcenter Allé afk. 39 (bag Circle K)
10.40
20.50
Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
11.00
20.30
Hotel Ankomst / Afgang 
18.00
10:30
Der tages forbehold for ændringer samt trafikale forsinkelser

 

Dagsprogram

Nedenfor finder du vores dagsprogram med estimeret tider:

Dag 1
Afgang fra Sjælland om morgen og med opsamling indover Sjælland. Vi forventer at holde en længere frokostpause i Odense omkring kl. 12:00, hvor der vil være mulighed for at spise frokost samt gå på opdagelse i HC Andersens hjemby, som er fyldt med historie, skønne bygninger samt hyggelige gågader. Vi forlader Odense kl. 15:00 og sætter herefter kurs mod vores hotel som ligger ved Hobro.
Forventet ankomst til 4**** Hotel Amerika kl. 18:00. Efter check-in, vil der være tid til at pakke ud og gøre sig klar til aftensmaden, som serveres kl 19:00 og hvor vi skal nyde en dejlig 3 retters menu.

Dag 2
Vi forlader Hotel Amerika kl. 10:30 og forventer ankomst ved REGAN Vest kl. 11:00.
Vi vil blive mødt af en receptionist kort før ankomsten, som vil give os lidt vigtige informationer.

Der er begrænset adgang til selve bunkeren, hvor vi skal vises rundt og derfor vil vi blive opdelt i 5 grupper á 10 personer i hver gruppe.

Dette betyder at gruppe 4 & 5 skal starte med frokosten (3 x smørrebrød samt 1 x øl eller vand), mens gruppe 1, 2 & 3 først skal spise frokost efter rundvisningen. Vi har fået reserveret bord til 20-30 personer og som vil være reserveret til Skan Rejser hele dagen.

GRUPPER Á 10 PAX

Rundvisning start

Rundvisning slut

 Anbefalet spisetider

Gruppe 1

12:00

13:30

Kl. 13:30 

Gruppe 2

12:15

13:45

Kl. 13:45 

Gruppe 3

12:30

14:00

Kl. 14:00 

Gruppe 4

12:45

14:15

Kl. 11:45 

Gruppe 5

13:00

14:30

Kl. 11:45 


Foruden rundvisning i bunkeren, som varer halvanden time, så kan I også besøge udstillingsbygningen hvor der også er en lille biograf, butik og cafe. Udenfor er Maskinmesterens bolig og I kan gå en tur på de indrettede stier i terrænet. Det er muligt både at besøge udstilling og maskinmesterbolig etc. både før og efter rundvisningen.

Vi forlader REGAN Vest ca. kl. 16:00 og sætter kurs mod Fyn, hvor vil holder aftenpause ved en rasteplads. Her vi der være mulighed for at købe aftensmad for egen regning. Efter 1 times aftenapuse, fortsætter vi mod Sjælland og slutter af i København sidst på aftenen.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i hhv. program samt tider.

Afgange og priser

UdrejseAfrejsestedDestinationHotelLedige pladserFra pris
5/5SjællandREGAN Vest 2 dage til Jylland
NYHED 2025
4**** Hotel Amerika
NYHED 2025
Mere end 82.298,-Bestil
23/6SjællandREGAN Vest 2 dage til Jylland
NYHED 2025
4**** Hotel Amerika
NYHED 2025
Mere end 82.298,-Bestil
14/7SjællandREGAN Vest 2 dage til Jylland
NYHED 2025
4**** Hotel Amerika
NYHED 2025
Mere end 82.298,-Bestil
11/8SjællandREGAN Vest 2 dage til Jylland
NYHED 2025
4**** Hotel Amerika
NYHED 2025
Mere end 82.298,-Bestil
15/9SjællandREGAN Vest 2 dage til Jylland
NYHED 2025
4**** Hotel Amerika
NYHED 2025
Mere end 82.298,-Bestil

Hotel

4**** Hotel Amerika

4**** Hotel Amerika (Hotelklasse: 4 stjerner)

Velkommen til Hotel Amerika midt i Østerskoven, Hobro - At besøge Hotel Amerika er som at træde ind i en verden af ro og skønhed. Allerede når I kører gennem den gamle bøgeskov, kan I mærke pulsen fa...