Skip to main content
VORES TRYGSHEDSGARANTI Bestil trygt uden risiko, uanset nuværende restriktioner - Vi garanterer refundering, såfremt dit rejsemål bliver lukket ned inden afrejsen Læs mere Luk

Oplev Danmarks største Tulipanfestival 2021 på Gavnø

Tá med Skan Rejser på denne skønne og hyggelige 1-dagstur til Gavnø, hvor vi skal opleve Danmarks største tulipanfestival samt rundvisning på slottet med lokalguide - og vi skal også have frokostplatte bestående af 3 stk. uspecificeret smørrebrød.

Turen går til Sydsjælland - Gavnø er en ø i Karrebæk Fjord ud for kysten af Sjælland.  Her skal vi besøge Gavnø slot, som ligger udenfor Næstved. Vi har strikket en hyggeligt 1-dagstur sammen til dig og dine medrejsende.

Tupilanparken kan opleves fra medio april og i maj og er Danmarks største og ældste Tulipanfestival. Tulipanparken kan opleves i den historiske slotspark på Gavnø. Her findes flere tusinde tulipansorter i eventyrlige farvespil. Tulipanerne udstilles i en farvestrålende palette af sorter, bede og sammensætninger der vil fryde ethvert øje. De førende løgavlere i Holland, England og Danmark viser deres ypperste præstationer.

Tulipanfestivalen er sammensat af tidlige og sene sorter, så uanset hvornår du besøger Tulipanfestivalen vil smukke tulipaner pryde slotsparken.

Tulipanfestivalen åbnede første gang dørene i 1957  og har været Danmarks største af sin art og kendt i udlandet. Hvert år i oktober måned lægger slotsgartnerne tusindvis af blomsterløg i jorden. Hvert år er det nye løg der udstilles og nye formationer af bede og farvesammensætninger, som skabes i parken. Ikke to sæsoner er ens.

Rundvisning på Gavnø Slot
Det er en historisk oplevelse at bevæge sig rundt blandt de enestående malerier og kunstgenstande på slottet. Vi bliver guidet igennem slottets historie af lokale guider.
Vi bliver bl.a. ført rundt på det helstøbte rokokoslot, og vi vil opleve et halvt årtusindes historie med egne øjne!
Under en Historisk Rundvisning er vores guider iklædt historisk korrekte kostumer med direkte bindeled til slottets tidligere beboere.
Denne rundvisning tager ca. 1 time.

Frokostplatte
Efter rundvisningen vil der blive serveret en frokosttallerken bestående af 3 stk. smørrebrød (drikkevarer for egen regning).

Tulipanparken
Efter frokosten, vil der være tid på egen hånd, til at gå på opdagelse i slottets park, hvor du kan opleve tulipanerne i fuld flor.

Vi forventer at køre hjemad omkring kl. 15:00

Lidt historie omkring Gavnø:
De tilhørende arealer er på 2.500 hektar, heraf udgør landbrugsjord 1.500 hektar og skov 1.000 hektar. Til godset hører 130 huse, herunder bolig- og erhvervslejemål. Godset har 40 medarbejdere. Omsætningen kommer fra agerbrug (med dyrehold af køer og vildsvin), skovbrug, frugtplantage, udlejning af huse, udlejning af jagt samt udlejning af grusgravningsrettigheder.

Hovedbygningen og park
Hovedbygningen, Gavnø Slot, bebos af familien Reedtz-Thott; Hofjægermester, Godsejer, Otto baron Reedtz-Thott, Hofjægermesterinde, Advokat, Helle baronesse Reedtz-Thott samt parrets børn, og består af 3 fløje.  

Slottets opførelse påbegyndtes i 1402, hvor Dronning Margrethe I opførte det ene af de 2 eneste dominikaner nonneklostre i Danmark. Klosterkirken i Gavnøs sydfløj er identisk med nonneklostrets bygning opført år 1402. Nordfløjen er opført ca. år 1650 og er fredet. Opførelsen af øst- og sydfløjen, som det fremstår i dag er færdiggjort i ca. 1750 og fredet. Der er offentlig adgang mod entré til dele af slottet og slotskapellet i perioden april til september.  

Slotsparken er anlagt i 1750’erne. Oprindelig var det en franskpræget barokhave med alléer og parterreanlæg. Parken er åben for offentligheden mod entré. Omkring 1850 blev haven omlagt i engelsk landskabelig stil, således at græsfladerne blev mere sammenhængende og udsynet over slotsparken er mere åbent og frit. Netop denne form med enkeltstående fornemme træer og store græsflader viste sig 100 år senere at være ideel til anlæg af en blomsterløgspark.

Søg rejse

Køreplan

OPSAMLINGSSTEDER

Gavnø

AFGANG / HJEMKOMST

Afgang

Hjemkomst

Helsingør (Færgevej v/stationen mod havnen under landgangsbroen)

07.45

18.15

Nærum Station, Parkeringspladsen

08.10

17.50

Sjælør Station, Sjælør Blvd.

08.55

17.05

Ølby Station, Ølby Center v/DSB & Netto

09.35

16.15

Ringsted, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej

10.10

15.45

ANKOMST / AFGANG GAVNØ

11:00

15:00

Der tages forbehold for ændringer samt trafikale forsinkelser

Dagsprogram

 • Turprogram

  Vi køres i moderne langtursbus, hvor vi sætter kurs mod Gavnø fra morgenstunden.

 • Ankomst

  Vi forventer ankomst til Gavnø kl. 11:00, hvor vi skal mødes med vores lokale guide.

  Vi bliver bl.a. ført rundt på det helstøbte rokokoslot, og vi vil opleve et halvt årtusindes historie med egne øjne!
  Under den historisk rundvisning er vores guider iklædt historisk korrekte kostumer med direkte bindeled til slottets tidligere beboere.

  Denne rundvisning tager ca. 1 time.

 • Frokostplatte

  Efter rundvisningen vil der blive serveret en frokosttallerken bestående af 3 stk. smørrebrød (drikkevarer for egen regning.

  Herefter vil der være tid på egen hånd til at gå på opdagelse i parken.

  Efter frokosten, vil der være tid på egen hånd, til at gå på opdagelse i slottets park, hvor du kan opleve tulipanerne i fuld flor.

 • Afgang

  Vi forventer at køre hjemad omkring kl. 15:00

 • Vigtig information

  Der tages forbehold for ændring i tider samt program.

Kort