Skip to main content

Berlin-seværdigheder

Seværdigheder i Berlin 

Skal du til Berlin i den nærmeste fremtid, men står på bar bund i forhold til, hvad du skal se af ting? Så frygt ej! Vi har samlet en liste over de mest besøgte seværdigheder i den fænomenale tyske storby. Besøg Berlin,  mærk byens specielle kultur og oplev historiens vingesus – der venter en spændende oplevelse på så godt som hvert gadehjørne.

Hvad er Berlin kendt for?

Berlin er måske bedst kendt for byens udsøgte mad, inspirerende gader og pulserende stemning. Det er den tyske hovedstad, der historisk set har været igennem en del turbulens  med mange begivenheder, som er gået over i verdenshistorien. Foruden den konfliktfyldte og dramatiske fortid har Berlin i flere århundreder også været et knudepunkt for kunst, hvilket byen bærer stor præg af med dens betagende arkitektur. 

Hvis du ønsker en charmerende storbyferie med mulighed for at lære mere om europæisk kunst, kultur og historie, er Berlin derfor det oplagte valg.

Oplevelser i Berlin

Den tyske storby byder på et hav af muligheder for oplevelser og det kan derfor være svært at finde frem til, hvad der er absolut top-attraktioner. Vi har derfor samlet en liste over nogle af de mest ikoniske steder, du må besøge, blandt andre museer og arkitektur og parker. 

Hvis du er mere interesseret i ting, som du kan gøre gratis i Berlin, skal du blot rulle længere ned på siden.

Museumsøen

Hvis du befinder dig i midten af Berlin ved Spreefloden og trænger til noget pænt at kigge på eller til at udvide din forståelseshorisont, kan du altid tage på Museumsøen – også kendt som ‘Museumsinsel’ på tysk. På øen kan du finde hele fem museer, som tilbyder noget forskelligt. Du kan med fordel købe et 3-dages-museumspas her, som giver dig adgang til alle museerne på Museumsøen og flere andre museer i og omkring Berlin.

Altes Museum

Hvis du er til klassisk kunst eller kunne trænge til at få støvet dine oldtidskundskabsfærdigheder af, så er Altes Museum noget for dig. Selve museet ligner næsten et græsk tempel med sine joniske søjler og dets spændende rotunda, som er placeret midt i bygningen. Når du besøger museet får du en rejse gennem det antikke Grækenland med et hav af skulpturer, krukker og vaser som fortæller om den græske historie, kultur og mytologi.

Neues Museum

Vil du længere syd-øst på i forhold til kulturen, så kan du også besøge Neues Museum. De har udstillinger med egyptisk kunst i form af en papyrussamling samt forhistoriske objekter og antikke genstande. På Neues Museum bliver du ført gennem udviklingen af forhistoriske og protohistoriske kulturer, der strækker sig fra Nordafrika og Mellemøsten til de skandinaviske lande.

Alte Nationalgalerie

Som endnu et tempel på Museumsøen kan du finde Alte Nationalgalerie, som tilbyder et unikt indblik i 1900-tallets kunst og skulpturer. Her vil du finde de neoklassiske og romantiske bevægelser med kunstnere som Caspar David Friedrich og Karl Blechen, samt værker fra Claude Monet, Lovis Corinth og Adolp von Menzel i deres permanente udstilling med fransk impressionisme og tidlig modernisme. Helt klart et must-see for den traditionelle kunstelsker!

Bode-Museum

Museet åbnede første gang i 1904 og var dengang kendt som Kaiser-Friedrich-Museum, da det blev bygget til ære for Dronning Viktoria af Storbritanniens afdøde mand Frederik 3.. Under de mange bombninger i Berlin under Anden Verdenskrig blev museet ramt og blev derfor genopbygget samt renoveret flere gange mellem 1948 og 1986. I dag er det kendt som Bode-Museum og byder på skultpurer fra det byzantiske rige, 150 værker fra Gemäldegalerie og en bred kollektion af mønter og medaljer, der viser menneskets historie i metal.

Pergamonmuseum

Pergamon-museet er til dig, der er betaget af Mellemøsten. Museet lægger hus til tre af Berlin Statsmuseets udstillinger: Antikensammlung, Vorderasiatisches Museum og Museum für Islamische Kunst. Her kan du finde rekonstruktioner af arkeologiske strukturer som Pergamonaltret, markedsporten i Milet, Ishtarporten fra Babylon, og Mshatta-facaden fra en umayyadisk boligplads. Hvis du har lyst til at tage en rejse gennem tiden, er Pergamon-museet oplagt.

Berliner Fernsehturm

Befinder du dig i nærheden af Alexanderplatz, er det en oplagt mulighed at tage turen op i det famøse TV-tårn. Du kan komme op i tårnet for omkring 190 danske kroner, hvor du får en fænomenal 360-graders udsigt over hele Berlin og adgang til Bar 203, som er tårnets restaurant. Som noget helt nyt har du også mulighed for at prøve Berlin’s Oddyssey som er en virtuel-realitetsoplevelse. Du får et par smarte VR-briller på og kan se en realistisk animeret fortælling om Berlin på 15 minutter. 

Hvis Berlin Fernsehturm lyder som noget for dig, kan du købe billet på deres hjemmeside her.

Berlin Spy Museum

Hvis du vil have et helt unikt indblik i spionagens kunst, byder German Spy Museum Berlin på et detaljeret univers som er lige til at fortabe sig i. Museet er en speciel kombination af historisk læring og forlystelse, hvor du kan lære, hvordan spioner og deres udstyr har udviklet sig siden antikken. Du får også mulighed for at afprøve dine egne evner som superspion med deres udvalg af interaktive stationer, hvor du kan løse gåder, hacke hjemmesider og se, hvor god du er til at finde spionudstyr. Spionmuseet er til alle uanset alder og du kan købe adgangsbillet her

Sachsenhausen koncentrationslejr

Hvis du er taget til Berlin med interesse for historien, kan du overveje at besøge koncentrationslejren Sachsenhausen. Den ligger i byen Oranienburg cirka 35 kilometer nord for Berlin. Sachsenhausen er kendt som en af de største koncentrationslejre, der var i Nazityskland under Anden Verdenskrig. I dag er lejren blevet forvandlet til et museum, men fungerer også som et mindesmærke. På et besøg i Sachsenhausen får du et lærerigt indblik i et af menneskets mørkeste tider og får lov til at se blandt andet barakkerne og henrettelsespladsen, hvor tusindvis af fanger blev henrettet under krigen. 

Det er gratis at besøge koncentrationslejren, men det anbefales stærkt at bestille en guidet tur eller købe deres audioguide.

Bådtur langs Spreefloden

Hvis du vil se Berlin fra en helt ny vinkel, kan du finde adskillige muligheder for at sejle en tur langs den skønne flod. Du kan finde sightseeingture, hvor du kan se alle de store attraktioner fra flodens bløde bølger.

Topographie des Terrors

Hvis du vil dykke ned i naziregimet og dets indflydelse, kan du besøge Terrorrens Topografi. Museet er samme sted, hvor Schutzstaffel eller SS havde deres hovedkvarter under Anden Verdenskrig. Du kan se rester af Berlinmuren i deres store udendørsområde, og indenfor kan du finde billeder og tekster om krigstiden og nazismens skræmmende ideologier

Hvad skal man se i Berlin?

Der er noget om sagen, når folk siger, at Berlin er en billig by at være i. Foruden de mange (billige) oplevelser, man kan købe sig til, byder byen også på en del gratis attraktioner. Vi har her samlet nogle af de mest interessante og oplagte valg, hvis du er på gåben gennem byen. 

Brandenburger Tor

Skal du tage et ikonisk og mindeværdigt billede i Berlin, så er det Brandenburger Tor, du skal svinge forbi. Det historiske symbol fra 1800-tallet, som du finder i Berlin Mitte er byens største og sidste tilbageværende byport. I dag er området lukket af for trafik, så man kan gå stille og roligt omkring og endda finde noget lækkert at drikke i nærheden.

Pariser Platz

Hvis du ser Brandeburger Tor, kan du heller ikke komme udenom Pariser Platz, som er lokaliseret lige bag ved. Det var den største plads i Berlin frem til Anden Verdenskrig, hvor den blev bombet. Efter det blev den brugt som en dødszone mellem Øst- og Vestberlin, indtil den blev genopbygget efter Berlin murens fald. 

Holocaust-Mahnmal

Lige ved Pariser Platz og Brandeburger Tor kan du finde det ikoniske mindeværke for Europas myrdede jøder. Det består af 2.711 betonsten i forskellige højder. Mindesmærket dækker over 19.000 kvadratmeter og det er muligt at gå mellem stenene. Selvom du måske ser andre løbe, lege og hoppe på betonklodserne, anses det ikke som god skik – gå derfor roligt rundt og fordyb dig og behandl mindesmærket med respekt.

Reichstag

Ved Platz der Republik i Berlin kan du finde Reichstag, der var sæde for det tyske kejserrige, og som siden 1999 har huset den tyske Bundestag. Bygningen er opført i en flot byggestil inspireret af neo-renæssancen. Kunne du tænke dig at besøge Rigsdagen, kan du booke et gratis besøg, hvor du har mulighed for at opleve den fantastiske udsigt fra glaskuppelen øverst på bygningen. Hvis du har brug for noget koldt at drikke eller noget at spise, finder du tagterrasserestauranten Käfer lige ved siden af kuplen.

Tiergarten

Vil du føle dig som “ein Berliner”, kan du altid strække benene i Berlins kendte park Tiergarten. Den er især betagende om foråret og sommeren, hvor du kan finde historiske seværdigheder og mindesmærker rundt omkring, nyde en kold øl eller bare bruge parken som et sted at slappe af. 

Berliner Dom

Hvis du vil se en kirke, der er som ingen andre, bliver du nødt til at lægge vejen forbi Berliner Dom. Du kan finde kirken på øen Spreeinsel, hvor du også har Museumsøen. Det passer perfekt med at se kirken fra alle vinkler og hvile benene i parken midt på øen, inden turen går videre til et af øens museer.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie er nok den mest kendte grænseovergang fra Berlinmurens tid under Den Kolde Krig. I dag er der ikke meget mere at se end en hvid barak, men den markerer stedet, der delte Øst- og Vestberlin og leder tankerne hen på alt fra indespærring og frihed til kommunisme og demokrati. Et absolut must-see for enhver besøgende

East Side Gallery – se Berlinmuren

Tæt på Spreefloden kan du finde East Side Gallery, som er den længste sektion, der er tilbage fra Berlinmuren siden faldet i 1989. Muren strækker sig 1,3 kilometer og er malet med kunstnerisk graffiti, der viser Berlinmurens historie. Det er især Dmitri Vrubels værk “Bruderkuss” som trækker besøgende til sig, men du kan også finde “Himlen over Berlin”, værk nummer 66, der er lavet af danske Karina Bjerregaard og Lotte Haubart.

Genbrugsfund i Mauerpark

Vil du gerne opleve noget mindre “turistet”, kan du altid besøge Mauerpark. Selve parken er velbesøgt af den lokale befolkning, og om sommeren er der flere koncerter og arrangementer i parken. Hver søndag kan du også gøre eksklusive loppemarkedsfund på parken, og hvis du bliver sulten undervejs, har de også flere madboder. Det er stedet, hvis du vil få et ægte indtryk af byen.

Skal du til Berlin?

Hvis Berlin lyder som byen for dig, kan du med fordel vælge vores busrejse til den tyske hovedstad. Når du køber en tur/retur busbillet til Berlin fra Skan Rejser, skal du kun stige ombord på bussen, hvorefter kursen er sat mod storbyen. Med i vores priser får du selvfølgelig også ophold inkl. morgenmad på et af vores hoteller. Du kan vælge mellem B&B Hotel Berlin Alexanderplatz, som ligger i den nordøstlige del af Berlins centrum, eller Parkinn Radisson Alexanderplatz, som er placeret på selve pladsen.

Du kan læse mere om vores lækre tilbud og se priserne på vores busture til Berlin her.

Søg rejse

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor har i over 200 år været et vigtigt og markant vartegn for Berlin. Tag med Skan Rejser og oplev denne ikoniske byport på Pariser Platz, som har stået gennem alt fra  Napoleons tid, anden verdenskrig og den kolde krig, hvor den blev et symbol på delingen mellem Øst- og Vestberlin.

Hvad er Breandenburger Tor?

Brandenburger Tor bestod oprindeligt af 18 byporte, som samlet fungerede som Berlins toldmur. Byporten blev opført i 1731 som en del af Karl Wilhelm II's vision om at skabe et imponerende bygningsværk, der symboliserede Berlins styrke og autoritet som hovedstad i Brandenburg-Preussen. Byporten skulle oprindeligt hedde Frihedsporten, men mistede sit navn i 1806, da Napoleon Bonaparte tog quadrigaen (skulpturen øverst på byporten) som krigsbytte til Paris. Quadrigaen blev returneret i 1814, og siden da har Brandenburger Tor overlevet flere krige og revolutioner.

Brandenburg Gate er en populær turistattraktion

Brandenburger Tor kendes også under det engelske navn Brandenburg Gate. Den storslåede byport har vundet international opmærksomhed, da den har været vidne til besættelser, befrielser og Berlinmurens fald. Siden murens fald har byporten været et symbol på frihed og genforeningen af Øst- og Vestberlin efter den traumatiske opdeling. I 1989 samledes tusindvis af mennesker foran byporten for at fejre faldet, og siden da har Brandenburger Tor været vært for diverse fejringer.  

Vil du gerne opleve monumentet med egne øjne og mærke historiens vingesus? Så besøg den populære turistattraktion med Skan Rejser. Hop med på en uforglemmelig rejse, hvor vores busser tager dig direkte til Europas pulserende storby. Vores busrejser er billige, så du skal ikke bekymre dig om at bruge en formue på turen til Berlin.

Hvor ligger Brandenburger Tor?

Brandenburger Tor ligger i dag på den berømte øst-vest-akse i Berlin, der strækker sig fra Alexanderplatz til Charlottenburg. Den ligger ved enden af den prestigefyldte boulevard Unter den Linden og Pariser Platz, hvilket gør den til et naturligt samlingspunkt for både turister og lokale.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie var grænseovergangen mellem Øst- og Vestberlin, som var adskilt af Berlinmuren. Den måtte kun blive passeret af ikke-tyske udlændinge, militært personale, DDR-funktionærer, ansatte ved de allieredes ambassader og andre diplomater samt embedsmænd, der repræsenterede Vesttyskland. Tag et smut tilbage i tiden med Skan Rejser og oplev vartegnet, som står den dag i dag og symboliserer en forhenværende splittet by.

Checkpoint Charlie Museum

Checkpoint Charlie betyder faktisk bare Kontrolpunkt C, da C er det tredje bogstav i Natos fonetiske alfabet og dermed det tredje kontrolpunkt fra vest af – de to andre kontrolpunkter hed Checkpoint Alpha ved Helmstedt og Checkpoint Bravo ved Dreilinden. For at undgå misforståelser erstattede man C’et med Charlie. Kontrolpunktet var knudepunktet for flere flugtforsøg, der kostede mange liv, hvor det mest berømte forsøg var den 18-årige østtysker Peter Fechter. Den 17. august 1962 prøvede Peter at flygte til Vestberlin, men blev skudt i sit bækken og kollapsede på østsiden. Vesttyske soldater kunne ikke redde ham, og selvom de kastede forbindinger til Peter, så var han for svag til at bruge dem og blødte ihjel.

Dette flugtforsøg var blot ét blandt mange i kontrolpunktets 29 år lange operationelle levetid. Checkpoint Charlie Museet indkapsler den tyske hverdag under den kolde krig gennem udstillinger af fantasifulde flugtforsøg. Du kan opleve skjulte rum i bl.a. biler, balloner og svæveflyvere, og du kan endda købe et ægte brudstykke af Berlinmuren.

Oplev Checkpoint Charlie i Berlin med Skan Rejser

Berlin er en by rig på historie, og intet symboliserer adskillelsen af den nutidige pulserende storby, som Checkpoint Charlie gør. Med Skan Rejser kan du træde ind i fortiden og opleve dette ikoniske sted, der engang markerede grænsen mellem Øst- og Vestberlin. Vores rejsearrangementer tilbyder en unik mulighed for at forstå den dramatiske historie bag Berlinmuren og den politiske spænding, der prægede verden i årtier. Dog skal man ikke glemme, at Berlin også er en by med spændende scenekunst, spisemuligheder, steder for shopping og meget mere.

Mauerpark

Mauerpark

Mauerpark

Mauerpark i Berlin er et pulserende center for lokalsamfundet og turiser, da det er meget kendt for sit omfattende søndags-loppemarked og åben karaoke. Begivenhederne her er et moderne vindue til Tysklands komplekse fortid og en livlig nutid, hvor Mauerpark før repræsenterede en mørk tid, men er blevet forvandlet til en summende social scene.

Mauerpark loppemarked i Berlin er det kulturelle mødested

Beliggende i Prenzlauer Berg-distriktet finder du  Mauerpark, der står som et historisk og kulturelt symbol i Berlin. Parken, der tidligere var en del af Berlinmurens dødsstribe, er nu et grønt område, der står for forening og frihed. Hver søndag forvandles parken til et pulserende mødested, hvor lokale og turister samles for at nyde musik og se på spændende lopper på det berømte ‘flohmarkt’. Om du er historieentusiast, vintageelsker eller bare vil opleve byens sjæl, er Mauerpark helt bestemt et besøg værd. Atmosfæren på loppemarkedet er livlig og trækker mange mennesker til. Her kan du finde alt fra tøj, kunst, sko, cykler og meget, meget andet. Kombinationen af den energiske atmosfære og det brede sortiment af genstande skaber en unik og hyggeligt oplevelse på Mauerparks loppemarked hver søndag, hvor du også kan møde importerede varer og kreative produkter fra upcoming Berlin-brands.

Foruden loppemarkedet er en af de mest populære attraktioner i Mauerpark Bearpit Karaoke. Hver søndag samles lokale og turister i parkens amfiteater for at synge og hygge sig. Karaokebegivenheden, ledsaget af en bærbar jukebox og øl, skaber en livlig atmosfære og samler folk fra hele byen i sommerhalvåret. Er du modig nok til selv at gribe mikrofonen, har du rig mulighed for det. Ellers er det også hyggeligt at sætte sig ned med en forfriskende sodavand og se på festlighederne.

Bøger og vinylplader

Loppemarkedet i Mauerpark er også et fantastisk sted for bog- og musikelskere. Her kan man finde et bredt udvalg af vinylplader, der giver et indblik i Berlins historiske og nuværende musikscene. Litteraturtilbuddet på markedet inkluderer bøger, der afspejler byens kulturelle scene, herunder værker af lokale forfattere og bøger om byens historie. Hvis du er på udkig efter noget unikt til dit hjem, er Mauerpark lige stedet med et loppemarked fyldt med møbler, kunsthåndværk og hjemmedekorationer.

Mad og drikke ved Mauerpark

Når du har brug for en pause fra shopping og sightseeing, er der masser af muligheder for mad og drikke i og omkring Mauerpark. Området byder på et bredt udvalg af internationale restauranter, der repræsenterer den forskelligartede befolkning og tilbyder smagsoplevelser fra forskellige dele af verden. Fra kaffe og kager til mere mættende måltider, er caféerne det perfekte sted for en velfortjent pause efter en travl dag på loppemarkedet. Nogle af de lokale favoritter inkluderer Café Kaffeebar, Chapter One Coffee og Annelies, som alle er kendt for deres kvalitetskaffe og indbydende atmosfære.

Street food boder

Hvis du er mere til street food, har Mauerpark også noget for dig. Parken har et street food-område, hvor du kan nyde et bredt udvalg af mad fra hele verden. Du kan finde alt fra:

  • tyske specialiteter
  • italienske sandwich
  • sukkerrørssaft fra Costa Rica
  • japanske grøntsagspandekager

Og hvis du stadig er sulten, er Markthalle Neun et marked med mange street food-boder, der tilbyder en bred vifte af verdenskøkkener.

Tag med Skan Rejser til Berlin

Mauerpark er et unikt sted, der repræsenterer Berlins rige historie og pulserende nutid. Fra det livlige loppemarked til de kreative performances, fra de hyggelige caféer til de grønne initiativer – en grøn oase i hjertet af Berlin, der bringer mennesker sammen og fejrer byens kulturelle mangfoldighed.

Har du lyst til at tage en tur til Berlin? Så tøv ikke med at kontakte os. Ring til os på 33 13 23 50 eller send en mail til info@skanrejser.dk, så sidder vi klar til at hjælpe dig med at bestille bus til Berlin fra København og til at give dig svar på alle dine spørgsmål.