Skip to main content

Sort Sol

2024 Busrejser til Sort Sol - Bus til Tønder inkl. guided tur til Sort


Oplev naturfænomenet Sort Sol, når stære på træk samles i store flokke i Tøndermarsken ved Vesterhavet.

Har du det endnu til gode at opleve Tønder, Sort Sol og Vesterhavet i Sønderjylland?

Busrejser til Sort Sol 2 dage inkl. bus, hotel m/halvpension samt udflugter -
 - vi har erfaren naturvejleder med, når vi skal se sort sol. Turen til Sort Sol foregår med bus ud til marsken, hvorefter vi fortsætter til fod.Bustur til Sort sol:  Danmarks største naturfænomen. Find information omkring turen med bus til Sort sol her:

Måske har du allerede været på en busrejse til Sort Sol eller måske kender du allerede "Sort sol" som er et naturfænomen, der kan opleves forår og efterår, når stærene samles i enorme flokke for overnatning langs den jyske vestkyst, bl.a. i Tøndermarsken i det sydvestlige Danmark.

Sort Sol ses om foråret og efteråret, når stærene samles i marsken i enorme flokke til træk.
Stærene kommer fra alle landene omkring Østersøen og Norge.
Lige før stærene går ned på jorden for natten, tegner de store flokke fascinerende mønstre på himlen - det kalder man Sort Sol.

Overnatningsballetten ses flere steder i landet, men de største flokke finder man i Tøndermarsken. Formationerne ses hen mod aftenen lige før stærene går til ro for natten - fuglene danner de enorme flokke og kendetegnes ved smukke formations-mønstre på himlen, der næsten formørker solen, og deraf kommer navnet sort sol. Disse flokke kan til tider komme op på 1 million som i samlet flok, flyver rundt på himlen.

Sort Sol busrejser med hotel overnatning samt udflugter

Oplev dette skønne naturfænomen inkl. bus, hotel m/halvpension samt udflugter. Der er lagt op til en uforglemmelig oplevelse - book i god tid.

Det kan ikke forklares, men skal derimod opleves
Programmet vil forhåbentlig bringe dig/jer tæt på Danmarks flotteste naturfænomen Sort Sol som er, når landets største stæreflokke samles over marskens tagrørs områder og opfører en ”himmelballet”.

VIGTIGT: Husk pas, da stærene ofte vælger at gå til ro syd for landegrænsen.

Sort Sol er en naturoplevelse, og derfor foregår det meste af arrangementet naturligvis i naturen. Vi kører så tæt på observationspunktet som overhovedet muligt, og har som oftest en mindre gå-tur (under 1 km) frem til stedet, hvor stærene overnatter.

Vi anbefaler varmt og gerne vind- og vandtæt tøj samt praktisk fodtøj (travesko/støvler). Medbring gerne kikkert. Det anbefales også at medbringe et vandtæt siddeunderlag.

Bussen kan normalt ikke blive i området pga. trafikale forhold og privat vej-ret. Sluttidspunktet er vejledende og udtryk for den hyppigst forekommende situation. Stærenes nedslag styres af de lokale lysforhold, og er det mørkt i vejret, går de til ro væsentlig tidligere, hvorfor arrangementet i nogle tilfælde afsluttes tidligere end angivet.

Sort Sol i Sønderjylland med overnatning

Kunne du godt tænke dig at opleve det smukke naturfænomen Sort Sol? Så kan du bestille en busrejse til Sønderjylland gennem os.

Vi tilbyder en lang række af busrejser her hos Skan Rejser, og en af dem indebærer Sort Sol med overnatning. Du stiger på vores bus på Sjælland, hvorefter du bliver kørt til Tønder i Sønderjylland. Her bliver du indlogeret på et skønt hotel, vi allerede har booket til dig. Derefter følger nogle spændende dage i det sønderjyske, hvor du blandt andet kan opleve naturfænomenet Sort Sol på helt tæt hold.

Vi har lagt et spændende program til dig, du kan nyde godt af, hvis du bestiller vores rejsepakke, der indeholder Sort Sol i Sønderjylland med overnatning.

Bestil allerede i dag, så du kan begynde at glæde dig og tælle dagene til, du skal afsted.

Sort Sol med overnatning - få en oplevelse for livet

Sort Sol er en helt særlig naturoplevelse, som vi er stolte af at kunne tilbyde dig. Vi sørger for alt det praktiske, så du kan være fuldt til stede, når du er ude for at opleve under din rejse. Vores rejseprogram er nøje tilrettelagt, så du får det bedste med, og så du ikke selv skal bruge energi på at lægge et program, mens du er afsted.

Sort Sol i Sønderjylland med overnatning er en oplevelse, du sent vil glemme, og som kan imponere selv den mest garvede naturkender. Den naturvejleder, vi har med under rejsen, vil sørge for, at du får en masse spændende informationer, og at du får mest muligt ud af at opleve fænomenet Sort Sol.

Sort Sol med overnatning er for alle - både dig, der kender en masse til naturfænomenet, og dig, der ikke ved noget om emnet, men som synes det lyder spændende og gerne vil stifte bekendtskab med noget nyt.

Sort Sol i Sønderjylland - bestil din rejse allerede i dag

Hvis du gerne vil med til Sort Sol i Sønderjylland, kan du med fordel bestille din rejse allerede i dag. Har du spørgsmål, du gerne vil have afklaret, inden du bestiller? Eller har du nogle særlige ønsker eller forespørgsler? Så tøv endelig ikke med at tage kontakt til os, så vi kan give dig alle de nødvendige oplysninger.

Vi sidder klar til at hjælpe dig - du kan kontakte os på telefon 33 13 23 50 eller send en mail til os på info@skanrejser.dk

Vi ser frem til at høre fra dig - og også til at rejse med dig.

Vi tager naturligvis forbehold for naturens luner og kan derfor ikke garantere, at himlen vil være fyldt op med "sort sol"

Søg rejse

Køreplan

KØREPLAN / STOPPESTED
Afgang
Hjemkomst
Ingerslevsgade nær DGI byen/hovedbanegården
07.00
18.05
Ølby Station, Sdr. centervej
07.40
17.25
Ringsted, v. afk. 35, pendler P-plads, Østre Ringvej
08.05
17.00
Slagelse, Trafikcenter Allé afk. 39 (bag Circle K)
08.30
16.35
Korsør Q8 Storebæltsvej afk. 43
08.50
16.15
Nyborg, Rutebilstationen, Banegårdsalléen
09.10
15.45
Odense, Parkering Odense Syd, Søndre Hospitalsvej 24
09.30
15.25
Sprogø Ankomst / Afgang 
14.30
09:30
Der tages forbehold for ændringer samt trafikale forsinkelser

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Dagsprogram for turen til Sort Sol

  Dag 1
  Udrejse fra Sjælland, hvor kursen sættes mod Ribe, hvor der vil være mulighed for at kigge nærmere på denne fantastiske by og her vil det også være oplagt at spise frokost - derefter fortsætter vi mod vores hotel.

  Afgang fra hotellet kl. 17:00, hvor vi sammen med vores naturvejleder kører ud og kigger på "Sort Sol" og forhåbentligt vil himlen være fyldt med disse skønne fugleformationer (der kan dog ikke gives garanti)
  - Vi spiser sent aftensmad på hotellet omkring kl. 20:15
  Sort Sol: afgangstider ændre sig, jo senere på året vi tager afsted.

 • Dag 2

  Dag 2
  Efter morgenmaden pakker vi bussen og kl. 09:30 kører vi op og kigger på Guldhornsstenene (kort stop) og derfra videre til Vidåslusen (Ophold ca. 45 min).
  Bussen fortsætter til Møgeltønder hvor vi holder pause ved Schackenborg (ca. 1 times stop) her er gratis toiletter samt adgang til slotsparken. Der vil hermed blive rig lejlighed for at tage nogle skønne billeder samt gå en lille tur.

  Efter Schackenborg sætter vi kurs mod Sjælland. Vi stopper undervejs og holder en kort frokostpause. Vi forventer at ramme Sjælland omkring kl. 16:15

  Bemærk: Der indgår ikke frokost/drikkevarer i rejsens pris og ej heller entréer. Alle angivet tider er ca. tider og der tages derfor forbehold for tidsændringer.

 • Praktisk information/Vigtigt

  VIGTIGT: Husk pas, da stærene ofte vælger at gå til ro syd for landegrænsen.

Afgange og priser

UdrejseAfrejsestedDestinationHotelLedige pladserFra pris
9/9SjællandSort Sol 2 dage3*** Hotel TønderhusMere end 81.698,-Bestil
16/9SjællandSort Sol 2 dage3*** Hotel TønderhusMere end 81.698,-Bestil
23/9SjællandSort Sol 2 dage3*** Hotel TønderhusMere end 81.698,-Bestil

Hotel

3*** Hotel Tønderhus

3*** Hotel Tønderhus (Hotelklasse: 3 stjerner)

Med idyllisk beliggenhed i centrum af Tønder, vil hotellet se frem til at byde os velkommen på Hotel Tønderhus. Dette 3 stjernet hotel har ialt 58 værelser A la carte restaurant Selskabs lokaler Udend...