Skip to main content

Silkeborg

Ferie i Silkeborg Søhøjlandet

Uanset om du rejser alene, med venner og veninder eller familien er der helt sikkert masser af muligheder for gode ferieoplevelser for alle i Søhøjlandet

Her indbydes til naturoplevelser i særklasse
Silkeborg-skovene er en del af Danmarks suverænt største skovområde på 128 km². Heraf udgør statsskovene Kobskov, Lysbro Skov, Nordskov, Vesterskov, Østerskov og Sønderskov 32 km². Skovene ligger omkring og syd for Silkeborg, og unik for skovene er, at de alle grænser op til små og store søer.

Silkeborgsøerne er en fællesbetegnelse for en række søer sammenkædet af Gudenåen i det naturskønne område mellem Silkeborg og Ry.

Silkeborg Søhøjlandet byder på et væld af oplevelser for hele familien.
Er du kunst og kulturinsteresseret, er et besøg på Museum Jorn eller en gratis byvandring måske noget lige for dig.

Naturelskere kan derimod nyde godt af de mange spændende aktiviteter i skoven og på vandet. HimmelbjergetHærvejen og Gudenåen er nogle af de største naturattraktioner i området. 

Familier med børn vil kunne nyden dagen med at opleve store rovfugle og bisoner hos Silkeborg Rovfugleshow og Bisonfarm eller prøve at røre ved forskellige fisk og se på unikke ferskvandsdyr i AQUA. 

10 ting du ikke må gå glip af ...
Der findes et væld af seværdigheder i Silkeborg - klik her for at se de 10 "vigtigste" og mest anbefalet.

Forslag til udflugter i og omkring Silkeborg kan være:
Silkeborg Rovfugleshow (og Bison farm)
Grauballe Bryghus
El museum
Papirmuseum – Papirfabrikken
Silkeborg Bad
Silkeborg Museum
Asger Jorn Museum
Guidet gåtur med Silkeborg Guiderne

Søg rejse

Hotel

Vejlsøhus Hotel

Vejlsøhus Hotel

VEJLSØHUS HOTEL & KONFERENCECENTER Vejlsøhus er et grønt og aktivt hotel og konferencecenter - smukt beliggende midt i Silkeborgs skønne natur. Hotellet har en markant miljøprofil og tilbyder en række...