Skip to main content

Her finder du rejseguides til hele Europa

Skanrejser tilbyder busrejser fra København til de fantastiske destinationer Tyskland, Tjekkiet og Polen. Tre skønne lande inden for køreafstand, som alle rummer massevis af kultur, historie, fest og farver. Der er noget for enhver smag. Læs mere herunder om de forskellige rejsemål.

Tyskland

Danmarks nærmeste og eneste landfaste nabo har i årtier været et populært rejsemål for mange danskere, især når det kommer til busrejser. Og det er med god grund. Tyskland har prægtig natur i form af floder, bjerge, åbne marker og byer i alle størrelser. Kulturhistorisk er der også meget at komme efter i form af både bindingsværksbyer, gamle slotte og hansestæder.

Hos Skan Rejser kan du få busrejser fra København til Tyskland med destination i disse tre byer:

Berlin

Det bliver næsten ikke mere rigt på historie end med en tur til Berlin. En af verdens absolut mest spændende og interessante storbyer ligger kun få timers busrejse fra Sjælland og venter blot på at blive oplevet. Energien og dynamikken i den utroligt levende metropol er noget for sig selv.

Du finder blandt andet de berømte seværdigheder Alexanderplatz, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor og naturligvis resterne af Berlinmuren. Floden Spree løber gennem byen, og der er masser af museer at besøge, foruden enorme indkøbscentre, teatre, restauranter og meget mere.

Dresden

I hjertet af det østlige Tyskland ligger Dresden. Det er måske ikke den første destination, de fleste tænker på, når de planlægger busrejser fra Sjælland til Tyskland, men det er faktisk en skam. For Dresden er en sand perle af europæisk kultur og historie.

Byen blev nærmest jævnet med jorden under anden verdenskrig, men er siden blevet genopbygget. Den står nu som et monument fra fortiden med de historiske dele, som er blevet bevaret, samtidig med at de nyere dele summer af liv, kreativitet og nytænkning. Du får altså lov at opleve den uhyggelige stemning fra det gamle Østtyskland i de bevarede betonbygninger, samtidig med at du får set den livsglade og innovative opblomstring, som Dresden senere er gennemgået.

Hamburg

Ikke langt fra den dansk-tyske grænse ligger Hamburg, en fabelagtig levende storby i det nordlige Tyskland. Som med mange af Tysklands større byer, rummer Hamburg både det gamle og nye Tyskland i sine gader og kvarterer. Der er både plads til forfriskende graffiti, trendy caféer og selvfølgelig den berømte Reeperbahn kendt for sit summende natteliv.

Samtidig finder du også store bidder af europæisk historie, både fra Anden Verdenskrig, men også længere tilbage. Besøg Hamburgs gamle gader og se fantastisk arkitektur, mindesmærker og andre levn fra en stemningsfuld fortid.

Tjekkiet

Med en busrejse til Tjekkiet gennem Skanrejser får du en oplevelse spækket med natur, kultur og historie. Tjekkiet er kendt for sine mange tårne, broer og fabelagtig arkitektur. Oplev mindesmærker fra fortiden og se, hvordan landet er kommet videre efter store ødelæggelser.

Prag

Hvis du vælger en busrejse til Tjekkiet, skal du opleve landets største by og hovedstad Prag. Seværdighederne i Prag er mange og alsidige. Du kan opleve det verdenskendte Astronomiske Ur, borgområdet Hradcany, floden Moldau og selvfølgelig Prags varetegn, Karlsbroen, med de mange smukke figurer og detaljer.

Prag er desuden også en storby med meget liv. Du vil opleve en vidunderlig madkultur på restauranter, barer og caféer. Der er også masser af kultur at komme efter i blandt andet teatre og på museer. Overalt i Prag ser man spir og tårne, og det er da også derfor, at byen er kendt for sine hundrede tårne.

Polen

Polen er måske et lidt undervurderet sted, når det kommer til destinationer for busrejser fra Sjælland. Men Polen emmer af både spændende kultur og natur. Med sine flotte bjerge og åbne vidder tiltrækker Polen hvert år mange busrejsende turister – og det med god grund.

Stettin

Byen Stettin, som på polsk staves Szszecin, er en af Polens største byer. Den ligger ved siden af floden Oder og har en stor havn med masser af aktivitet og ting at se på. Stettin er en meget gammel by, og den har oplevet store omvæltninger gennem sin historie. Efter omfattende ødelæggelser under anden verdenskrig blev der opført socialistisk-inspirerede betonblokke, men i de senere år er der gjort meget for at genopbygge de seværdige, gamle byggerier, som de så ud før ødelæggelserne.

Stettin er en af Polens - ja, hele Europas - mindre kendte perler. Tag en busrejse til Stettin med Skanrejser og oplev en utrolig levende og stemningsfuld by fuld af historie, kultur og mange forskellige spændende byggestile og seværdigheder.

Søg rejse

Rejseguide-Tyskland

Få inspiration og værdifulde tips til din rejse med vores rejseguide. Udforsk Tysklands spændende destinationer, og planlæg din perfekte ferieoplevelse.

Rejseguide-Tjekkiet

Få inspiration og værdifulde tips til din rejse med vores rejseguide. Udforsk Tjekkiets spændende destinationer, og planlæg din perfekte ferieoplevelse. Rejseguide Tjekkiet -